Download

Up

Albupad downloads NL

Hier staan de Nederlandstalige downloads

Albupad installatieprogramma NL

Dit is het installatiebestand voor de eenvoudigste versie 1600.

Wanneer de download wordt geblokkeerd door de browser kunt u de zip versie van versie 1717 downloaden op de nieuwspagina. Mocht installeren na download niet lukken raadpleeg dan de installatiehandleiding.

Nieuwere versie:

Bij de afdeling nieuws staat informatie over de nieuwere versie 1717 die daar te downloaden is. Deze nieuwere versie wordt inmiddels breed gebruikt. Maar omdat deze versie een stuk uitgebreider is dan versie 1600 die gemakkelijker te leren is, blijft versie 1600 als algemeen te downloaden versie staan. 

Nieuwste versie:

Bij de afdeling nieuws staat informatie over de nieuwste versie 1740 die daar te downloaden is. Die versie lost een aantal mogelijke installatieproblemen op in combinatie met Windows 10.  Zie bekende problemen hier verderop. Mochten versies 1600 of 1717 om die reden niet goed installeren, dan kunt u versie 1740 proberen.

Wanneer de download wordt geblokkeerd door de browser kunt u de zip versie van versie 1717 downloaden op de nieuwspagina. 

Bekende problemen met oudere versies dan 1735/1740:

Onderstaande installatieproblemen 1 en 2 zijn opgelost in versies 1735 en 1740 die beschikbaar zijn op de nieuws pagina. 

probleem 1:

Het installatieprogramma werkt alleen correct als de gebruiker (eventueel tijdelijk) beheerder (administrator) rechten heeft. Anders wordt in Windows 10 het programma in de map van de administrator geïnstalleerd in plaats van in de map van de gebruiker. Het programma zal dan een Engelstalige versie voor de gebruiker proberen te starten of diverse fouten melden met F codenummers;

probleem 2:

Wanneer aan het eind van een correct installatieproces het programma wordt gestart met de start nu button werken diverse functies niet goed, waaronder pdf lezen, slepen van foto's, bestanden benaderen in een Cloud. Dit wordt veroorzaakt doordat op dat moment nog steeds de administrator de actuele gebruiker is. In dat geval worden diverse functies geblokkeerd door Windows 10 uit veiligheidsoogpunt. Om die reden is het beter om na installatie het programma met een van de snelkoppelingen te openen.

 

 

 

 

Installatiehandleiding

Dit is de installatiehandleiding voor versies 1600, 1610, 1703 en 1717

Voor versie 1735: zie de nieuwspagina,

 
 
Powered by Phoca Download